🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Komkommerweer

Er gebeuren maar weinig spannenede zaken rond het weer de komende periode. Aan de grond verandert er maar weinig, omdat fronten geen andere luchtsoorten afleveren en het subtiele zaken in de bovenlucht zijn, die voor buien kunnen zorgen. Eén ding is zeker: er staat maar weinig wind.

Vrijdagmiddag +36:

Over Denemarken en Duitsland loopt de 1020 hPa-isobaar en die treffen we ook boven de Britse Eilanden aan. Resultaat: nauwelijks wind, want rond onze omgeving zijn er geen luchtdrukverschillen te bespeuren. Je  moet het hebben van temperatuurverschillen tussen water en land, maar die zijn inmiddels ook niet meer zo groot. Boven de Engeland ligt een convergentielijn, die een windrichtingsverschil aangeeft: westelijk boven land en oostelijk aan de kust door zeewind.

Zaterdagmiddag +60:

De luchtdruk is overal iets gaan dalen, maar de verschillen blijven onveranderd. Opnieuw dus weinig wind, met een lichte voorkeur voor een oostelijke richting. De koude bovenlucht zorgt voor een onstabiele atmosfeer, getuige de troglijn boven Duitsland.

Zondagmiddag +84:

Nu loopt er een 1016 hPa-isobaar ten noorden en ten zuiden van ons land en is er zowaar ten oosten van ons land een plek gevonden waar de luchtdruk nog een fractie lager ligt: 1014 hPa. Gekoppeld aan de wederom koude bovenlucht levert dat weer buienkansen op rond en boven ons land. Die kunnen de richting van de wind gaan bepalen, waarbij er dan kans is op windvlagen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus