🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Over Nimos

Henk Huizinga

Meer begrijpen van het weer

NimosMeteo is dé plek om, samen met andere gepassioneerde zeilers, op een zeer ontspannen manier kennis te vergaren over alle belangrijke aspecten van het weer.

De doelstelling van NimosMeteo

De producten van NimosMeteo zorgen ervoor dat jij vertrouwen tankt over het voorspellen van het weer. Je leert door cursussen, workshops en boeken de (voor velen) lastige materie te doorgronden. Dit doe je door optimaal gebruik te maken van aanwezige data. Dit geeft voldoening en vertrouwen.

Bij NimosMeteo krijg je inzicht in het weer en maak je zelfstandig beslissingen vóór en tijdens een zeiltocht. Dit geeft rust en vertrouwen bij jezelf én je bemanning om een reis veilig te volbrengen. Samen brengen we zo het weer in kaart.

NimosMeteo is specialist in het verzorgen van cursussen en workshops voor zowel bedrijven als particulieren. Het doel is altijd het krijgen van inzicht in de achtergronden van het weer en het bekijken van de juiste informatie. Hierdoor is het mogelijk een eigen weerplanning te maken voor vandaag en de komende dagen.

De geschiedenis van NimosMeteo

Meteo voor piloten

Henk Huizinga treedt in 1972 in dienst bij het KNMI als luchtvaartwaarnemer op Schiphol. Daar begint later zijn loopbaan als professioneel meteoroloog. Sindsdien heeft zijn vakgebied zich stormachtig ontwikkeld. Via interne studies wordt hij meteoroloog, waarbij hij onder andere piloten van weersinformatie voorziet. Naast het geven van adviezen aan de luchtvaart, beantwoordt hij eveneens vragen over algemene weersontwikkelingen.

 

1972

1990

NimosMeteo is geboren

In 1990 richt hij, in overleg met het KNMI en naast zijn werk als meteoroloog, NimosMeteo op. Het bedrijf is specialist in het verzorgen en ontwikkelen van cursussen aan diverse doelgroepen, waaronder de luchtvaart en de maritieme sector. Als snel worden cursussen voor de watersport ontwikkeld, die de deelnemers voldoende basiskennis bijbrengen om zelf meteorologische informatie te interpreteren.

 

Carriére Switch

Wanneer rond 2000 de vestiging op Schiphol wordt verplaatst naar De Bilt, is dit het moment voor Henk om het KNMI te verlaten en meer aandacht te besteden aan cursusontwikkeling en het schrijven en bewerken van meteorologische boeken. 

 

2000

2007

Meteo voor zeilers

Vanaf 2007 maakt Henk voor ZiltMagazine iedere donderdag een speciaal Weekendweerbericht voor zeilers. Niet lang daarna gaat Henk meteocurussen aanbieden die specifiek voor zeilers zijn ontwikkeld. Zowel de curussen als het Weekendweerbericht zijn nog altijd razendpopulair, met duizenden zeilers die elke week het weerbericht ontvangen en vele honderden cursisten op de curusssen.

 

Stap naar online

In 2020 zorgt het coronavirus ervoor dat het geven van cursussen op locatie niet meer mogelijk is. Besloten wordt om het programma online te gaan verzorgen en wordt er een speciale studio ingericht om voor optimale kennisoverdracht te zorgen. 

 

2020

Eindeloze energie

“Het  bereiken van de 40-jarige leeftijd was voor mij de aanleiding om een wending in mijn carrière te maken. Het overbrengen van meteorologische expertise aan professionals (vliegers) gaf veel voldoening. Waarom deze ervaring niet inzetten om anderen kennis over het weer bij te brengen? Daarbij zag ik om mij heen, toen 1989, dat mijn werk een keer geautomatiseerd zou worden. En dat wilde ik toen voor zijn. 

Inmiddels hebben al veel cursisten deelgenomen aan het uitgebreide aanbod. Het gevoel dat je hebt wanneer cursisten na afloop van een cursus uitgebreid bedanken geeft heel veel voldoening. Het is gewoon te leuk om het niet te doen. Ik blijf er eindeloos veel energie van krijgen!”

Henk Huizinga meteorologiecursus

Talloze mogelijkheden

Weersomstandigheden bepalen in toenemende mate de haalbaarheid van een gemaakte planning. Maar al te vaak zorgt overmatige regen of wind voor overlast. Het weer kun je niet veranderen. Wel helpt NimosMeteo je op weg om optimaal gebruik te leren maken van beschikbare weersinformatie.

Naast het geven van cursussen op de vaste locatie, is het ook mogelijk een cursus of presentatie te verzorgen op je bedrijf of vereniging. Hiervoor vraag je vrijblijvend een prijsopgave op via het contactformulier.

Meteo cursus toerzeilers
Meteo cursus voor zeilers

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus