🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 9 tot en met zondag 11 april 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Onbestendig weer

De aanvoer van zeer koude lucht uit het noorden wordt tijdelijk onderbroken en levert op deze donderdag eindelijk wat rustiger weer op. Tijdelijk, want opnieuw zorgt de samenwerking van een hogedrukgebied op de oceaan en lagedrukgebieden nabij Scandinavië voor het uitzakken van koude lucht uit de poolstreek.

Vrijdagmiddag +36:

et lagedrukgebied, dat op donderdag voor rustig weer zorgde door aanvoer uit het westen, is boven Zweden aangekomen en levert zijn koufront bij ons voor de deur af. Vooral de noordelijk provincies hebben door last van in de vorm van regen. Een hogedrukgebied, afkomstig uit Groenland, neemt weer plaats op de oceaan en zo wordt de glijbaan van zeer koude lucht weer in ere hersteld. De wind laat het nog een beetje afweten: achter het koufront komt die met 10-15 knopen uit het west-noordwesten. Voor het front is de richting meer westelijk met 5-10 knopen. Een lagedrukgebied, afkomstig van de Azoren(!) trekt richting Frankrijk.

Zaterdagmiddag +60: 

Dit laag is in deze kaart boven het noorden van Frankrijk aangekomen en zorgt ervoor dat het koufront niet veel verder kan opschuiven en zelfs wordt teruggestuurd. Het ligt dwars over ons land met veel bewolking en regen. De wind komt met 20-25 knopen uit het noordoosten en zorgt daarmee voor onaangenaam weer. De koude onstabiele lucht is ondertussen boven de Noordzee aangekomen en zorgt daar voor buien.

Zondagmiddag +84:

Het lagedrukgebied ligt inmiddels boven het oosten van Frankrijk, waardoor de frontale zones ook mee kunnen opschuiven naar het oosten. Daarmee komen wij terecht in de onstabiele lucht met kans op buien bij een vlagerige noord-noordoostelijke wind met 20-25 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus