🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 8 tot en met zondag 10 oktober 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Aangenaam herfstweer

Na een aantal dagen met bakken water door de invloed van depressies en fronten, zijn die voorlopig weer uit de weerkaarten verdwenen. Stevige hogedrukgebieden nemen de regie over en zorgen voor rustig najaarsweer.

Vrijdagmiddag +36:

Ons weer wordt bepaald door een groot hogedrukgebied met de kern boven Rusland. Die levert een rug tot aan de Britse Eilanden af, waardoor bij ons de aanvoer uit het oosten is gaan staan. Die lucht is tamelijk droog en zorgt voor zonnig weer en een oostelijk wind met 5-10 knopen. Het verpieterende front boven de Noordzee was op donderdag nog als warmtefront onderweg naar het oosten, maar is als koufront weer terug geduwd.

Zaterdagmiddag +60:

Het centrum van het hoog ligt in deze kaart bij de Baltische Staten en bepaalt nog steeds ons weerbeeld. De rug vanuit dit hoog staat op het punt om contact te maken met het Azorenhoog dat onderweg is richting Ierland. Dat ziet er goed uit. Het front, dat zich tussen deze drukgebieden in bevindt, heeft het daardoor lastig. De wind is nog steeds oostelijk met 5-10 knopen. In de Middellandse Zee en bij IJsland bevinden zich actieve depressies.

Zondagmiddag +84:

Het Russische hoog trekt zich weer terug naar het oosten op het moment dat het Azorenhoog Ierland nadert en zijn hoofdrol gaat opeisen. Wij bevinden ons tussen de twee hogen aan de ene kant en de twee depressies aan de andere kant. Zo’n gebied wordt in de meteorologie een zadel genoemd met weinig wind. De aanvankelijk oostelijke wind wordt variabel met een knoop of 5 en gaat geleidelijk uit het westen staan. Het in betekenis afnemende koufront lijkt met wat lichte regen in de nacht naar maandag te passeren.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus