🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 7 tot en met zondag 9 mei 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Tijdelijke opleving

Gaan we het toch nog meemaken: komende zondag laat de lente zich even zien én voelen. Maar zaterdag gaat het binnenstormen van de warme lucht gepaard met regen en maandag keert de koele lucht weer terug. Deze opleving hebben we te danken aan een diepe depressie en dat levert sowieso geen bestendig weer op.

Vrijdagmiddag +36:

Het lagedrukgebied, dat de afgelopen dagen voor veel wind en buien zorgde, treffen we op deze kaart aan boven Finland. Op datzelfde moment is een andere depressie op de oceaan tot ontwikkeling gekomen en die zet langzaam koers richting Ierland. Wij zitten daar op vrijdag tussenin met 10-15 knopen wind uit het westen. In de onstabiele lucht kan een enkele bui tot ontwikkeling komen..

Zaterdagmiddag +60: 

Het laag op de oceaan is iets verder naar het oosten opgeschoven, maar twee warmtefronten liggen al over het noorden van Frankrijk. De frontale regen ligt al over België en schuift in de middag ons land binnen. De warme lucht heeft rond middennacht ons gehele land bereikt. De westelijke wind is door deze ontwikkelingen gaan krimpen naar het zuid-zuidoosten met 10-15 knopen, geleidelijk verder aantrekkend.

Zondagmiddag +96:

De depressie ligt nabij Ierland en de warme lucht heeft het zuiden van Noorwegen bereikt. Wij zitten dus in die warme lucht met temperaturen van rond en boven de 20 graden. In de middag kunnen enkele pittige buien tot wasdom komen. De zuidelijke wind is goed voor 10-15 knopen. Boven Engeland ligt ondertussen al het koufront dat ons maandagmorgen gaat passeren met buien en daarmee is de voorjaarspret weer even voorbij.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus