🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 7 tot en met zondag 9 januari 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Halen en brengen

Het weer wordt de komende dagen aangestuurd door lagedrukgebieden nabij IJsland en de hogedruk in de buurt van de Azoren. Een standaard situatie die zorgt voor een westelijke stroming, waarin zo nu en dan fronten voorbij komen. Winterkou blijft dus nog wel even weg.

Vrijdagmiddag +36:

De frontale zone, die op donderdag de Britse Elanden is binnengelopen, wordt in de late avond bij ons voor de deur verwacht met regen en wat (natte) sneeuw. In deze weerkaart is het front Duitsland alweer aan het verlaten en bevinden wij ons in een cyclonale stroming gevuld met onstabiele lucht, getuige de troglijn over Zeeland. Uit buien kan winterse neerslag vallen. De vlagerige wind komt met 20-25 knopen uit het zuidwesten. Vanuit het Azorenhoog nadert een rug de Britse Eilanden op het moment dat een nieuwe depressie onderweg is naar Groenland. De rug passeert ons land in de nacht naar zaterdag.

Zaterdagmiddag +60:

Die depressie heeft de plaats ingenomen van zijn voorganger en daarbij voltrekt zicht opnieuw de situatie dat een frontale zone de Britse Eilanden binnenloopt met regen. De aanvankelijk noordwestelijke wind is achter de rug bij ons gaan krimpen naar het zuid-zuidwesten en trekt in de ochtend aan naar 25-30 knopen. Op het naderende warmtefront vanuit Engeland gaat het in de middag vanuit het westen opnieuw regenen. De frontale zone passeert in de nacht naar zondag ons land, waarbij de wind weer ruimt naar het west-noordwesten met windvlagen van 10 knopen boven het gemiddelde. In de dan onstabiele lucht vallen buien. In de frontale zone ontstaat op de Noordzee een apart laag.

Zondagmiddag +84:

Dit laag heeft zich verder ontwikkeld, waarbij de kern in de buurt van Hamburg wordt verwacht. Het bijbehorende occlusiefront sleept over de noordelijke helft van ons land met regen. De noordwestelijke wind krimpt in de namiddag op nadering van alweer een rug van hogedruk en neemt in snelheid af naar 20-25 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus