🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Zowaar een frontpassage!

Opnieuw staat dit weerbericht in het teken van hogedrukgebieden. De laatste weken wordt er niet of nauwelijks gesproken over depressies en dat is te merken aan het weertype: rustig weer met weinig regen en wind. Alleen de temperaturen mogen wel wat hoger. Laat dat nu na het weekend eindelijk gaan gebeuren! Let de komende 24 uur wel op mist op zee!

Vrijdagmiddag +36:

De kern van een hogedrukgebied ligt in de Golf van Biskaje en heeft een uitloper tot aan Polen. Na vele weken met een frisse noordelijke wind hebben we nu te maken met een aanvoer uit het zuidwesten. Aangestuurd door een lagedrukgebied (!) in de Noorse Zee ligt een koufront met regen dwars over de Britse Eilanden. Dit front wordt rond middennacht voor onze kust verwacht en trekt in betekenis afnemend naar het oosten. De wind komt met 10-15 knopen uit het zuidwesten. Op de frontpassage ruimt de wind tijdelijk naar het noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

Van het front treffen we alleen nog een troglijn met wat buien aan. Achter het front ligt op de Noordzee een occlusie met mogelijk wat lichte regen. De wind komt met 10-15 knopen nog één keer uit het frisse  noorden.

Zondagmiddag +84:

De kern van het hogedrukgebied bevindt zich inmiddels  midden op de Noordzee en levert daarmee rustig weer af. De wind is geleidelijk gaan ruimen naar het noord-noordoosten, nog steeds met zo’n 10-15 knopen. De lucht wordt wat droger, zodat de zon weer kans krijgt om het weer wat ‘op te leuken’.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus