🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Fraai weekendweer

Het was best wel weer even wennen: woensdagmiddag werd vanuit het noordwesten de bewolking dikker en begon het even pittig te regenen met ook nog flink wat wind. De frontale depressie die dit alles veroorzaakte ligt op deze donderdag al ver in Rusland en komt een hogedrukgebied alweer dichterbij.

Vrijdagmiddag +36:

De depressie staat op het punt de weerkaart in het noorden van Rusland te verlaten. Richten we onze blik naar de oceaan, dan zien we daar een hogedrukgebied naderen. Fronten bevinden zich ver bij ons vandaan. Aan  de noordflank van het hoog hebben wij te maken met een westelijke stroming van heldere lucht. Er staat een vlagerige west-zuidwestelijke wind met 15-20 knopen.

Zaterdagmiddag +60:

Van het front treffen we alleen nog een troglijn met wat buien aan. Achter het front ligt op de Noordzee De kern van het hoog wordt al in Het Kanaal verwacht, waardoor rond onze omgeving de luchtdrukverschil behoorlijk afnemen en er nog een westelijke wind staat met 5-10 knopen.

Zondagmiddag +84:

Vanuit het warme zuiden is een thermisch lagedrukgebiedje op pad gegaan richting het noorden. Dit kan omdat het hoog inmiddels met zijn kern naar het zeegebied tussen IJsland en Noorwegen is getrokken. Het laag zorgt ervoor dat met name in de zuidelijke helft van het land rekening gehouden moet worden met buien. De wind komt op nadering van het laagje nu uit het oosten.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus