🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 6 tot en met zondag 8 augustus 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Cyclonaal

Zodra de richting van de wind wordt bepaald door een lagedrukgebied, dan spreekt de meteorologie over een cyclonale stroming die, op het noordelijk halfrond, linksom draait. In zo’n geval wordt lucht geforceerd om omhoog te bewegen. We krijgen dan een situatie die ik vorige week al beschreef: de lucht is onstabiel en levert dus makkelijk buien op.

Vrijdagmiddag +36:

De motor van de cyclonale stroming is vanaf de oceaan boven Noord Ierland aangekomen en blijft daar dit weekend in de buurt liggen. Een aan dit laag gekoppeld occlusiefront is met regen en buien in de nacht van donderdag op vrijdag over ons land getrokken. Je ziet aan de isobaren dat die naar links afbuigen, waardoor er enkele geïsoleerde buien kunnen ontstaan. De vlagerige wind komt met 25-30 knopen uit het zuidwesten.

Zaterdagmiddag +60:

Het laag ligt nu boven Schotland maar verder verandert er weinig. Wel is de wind iets gaan krimpen en komt nu uit het zuid-zuidwesten met een vlagerige 20-25 knopen. Ook kunnen er weer verspreid buien voorkomen.

Zondagmiddag +84:

Er verandert in het isobarenpatroon maar weinig. Wel is de windrichting weer wat gaan ruimen en komt nu uit het west-zuidwesten met 25-30 knopen. De lucht is, getuige de trog over ons land, onstabieler geworden door een kouder wordende bovenlucht. Het gedrag van de wind blijft vlagerig.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus