🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Zonnig maar fris

Het lijkt erop dat we voorlopig te maken hebben met de overheersing van hogedrukgebieden. Dat betekent rustig weer, maar in deze tijd van het jaar ook nog met temperaturen onder nul gedurende de nacht. Ook heeft het gevolgen voor de wind, want die krijgt weinig kans.

Vrijdagmiddag +36:

Het centrum van het hogedrukgebied ligt boven Zweden en stuurt droge, maar ook koude lucht met 10-15 knopen wind aan uit het oost-zuidoosten. Het polaire front loop vanaf een depressie bij Groenland via een laag boven de Britse Eilanden naar een depressie boven Noord Afrika. Aan de westzijde ervan domineren de lagedrukgebieden, maar die komen niet dichterbij. Dat geldt ook voor het langgerekte front: kansloos.

Zaterdagmiddag +60:

Het centrum van het hoog is opgeschoven richting de Oostzee en vanuit het Azorenhoog en een nieuw hoog verschenen nabij Schotland, waarmee de afbraak van het polaire front ingang wordt gezet. Rond onze omgeving zijn de luchtdrukverschillen zeer gering en dat resulteert in een knoop of 5 wind uit het oosten.

Zondagmiddag +84:

Het hogedrukgebied, dat op zaterdag nog nabij Schotland lag, heeft de regie over het weer overgenomen en ligt in deze kaart met zijn centrum boven de Noordzee. Daarmee is het polaire front totaal van de kaart verdwenen. Er staat 5-10 knopen wind uit het noordoosten.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus