🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Onstabiele lucht

Het voordeel van onstabiele lucht is dat er ook af en toe ruimte is voor flinke opklaringen. Het nadeel is dat er makkelijk buien kunnen ontstaan, met name als de zon de kans krijgt om het aardoppervlak sterk op te warmen. Dit wordt in de meteorologie de dagelijkse gang genoemd. Ieder voordeel heeft z’n nadeel…

Vrijdagmiddag +36:

Een lagedrukgebied heeft de afgelopen dagen een route over de oceaan afgelegd en ligt in deze kaart boven East Anglia. De bijbehorende occlusie ligt met regen over het westen van ons land. Het laag trekt, al opvullend, over de Noordzee en wordt rond middennacht nabij Texel verwacht. De zuidwestelijke wind van donderdag gaat door deze ontwikkelingen eerst in de ochtend geleidelijk krimpen naar zuidelijk met 10-15 knopen, om in de middag weer te ruimen naar het zuidwesten met 15-20 knopen. In de avond trekt de wind aan naar een vlagerige 25-30 knopen.

Zaterdagmiddag +60:

Het laag vult op zijn route naar het oosten nu snel op en de wind ruimt daarmee via het westen met 20-25 knopen in de ochtend naar het west-noordwesten in de middag. In de onstabiele lucht bevinden zich enkele buien. Vanaf de Noordzee nadert een koufront dat hoort bij een laag bij Noorwegen. Voor het front krimpt de wind naar een meer westelijke richting.

Zondagmiddag +84:

Het koufront met wat buien wordt in deze kaart over de noordelijke van ons land verwacht. Achter het front ruimt de wind weer naar het noordwesten, maar de luchtdrukverschillen zijn afgenomen, zodat er nog 5-10 knopen resteren.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus