🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 10 tot en met zondag 12 december 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Wisselvallig weer

Ook de komende dagen verandert er maar weinig aan de tendens waarin het weer zich de laatste weken bevindt. Dat heb je als depressies de regie behouden en fronten daardoor met een zekere regelmaat voorbij komen.

Vrijdagmiddag +36:

In deze kaart treffen we vier lagedrukgebiedjes aan die vrijwel op een lijn liggen; van IJsland via onze omgeving richting de Middellandse Zee. De belangrijkste voor ons wordt net ten noordwesten van ons land verwacht, met er omheen een occlusiefront met regen en natte sneeuw. Zoals de afgelopen weken al eerder is gebeurd, is de exacte positie van de kern van belang voor de wind. Het KNMI verwacht die in de buurt van Zeeland. In de Engelse kaart zal er met name langs de zuidelijke Noordzeekust een vlagerige noordwestelijke wind met 30-35 knopen staan op het moment dat ten oosten van het front de richting zuidoostelijk is met 10-15 knopen. Daar zit ook de koudste lucht, die voor de natte sneeuw kan zorgen. Op de oceaan, ten zuiden van Groenland, is een diepe depressie onderweg richting IJsland.

Zaterdagmiddag +60:

In deze kaart zien we het laag liggen nabij de Engelse oostkust en trekt het bijbehorende front met buien over ons Vanuit dit laag wordt een frontale zone met regen over de Britse Eilanden gestuurd. Als je het koufront volgt, zie je dat er ten noordwesten van de Azoren een vlak golfje ontstaat. Die wordt van belang voor de komende dagen. Voorlopig kunnen wij even profiteren van een zwakke rug van hogedruk, die voor redelijk rustig weer zorgt met een westelijke wind met 10-15 knopen. De regen van het warmtefront boven Engeland bereikt in de avond vanuit het westen ons land, waarbij de wind gaat krimpen naar het zuid-zuidwesten.

Zondagmiddag +84:

Het golfje in het front is ontwikkeld tot een heuse frontale depressie, die Ierland aan het naderen is. Het warmtefront van zaterdag zien we in deze kaart terug boven Polen. Het koufront ervan ligt dwars over ons land met regen en loopt als warmtefront door naar de eerder genoemde depressie. De wind komt uit het zuidwesten met 10-15 knopen en voert maritiem tropische lucht aan. Behalve van wat lichte vorst in de nachten is er van de naderende winter voorlopig nog niets te merken.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus