🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 29 tot en met zondag 31 oktober 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Nattig afscheid oktober

Het laatste weekend van oktober staat in het teken van verdwijnende hogedrukgebieden en een naderende actieve depressie. Voorlopig mogen we ook de komende dagen niet echt klagen. Wel gaat de wintertijd in en dat is ook weer even wennen.

Vrijdagmiddag +36:

Het verdwijnende hogedrukgebied ligt ten noorden van de Zwarte Zee. Verder voeren in deze kaart de depressies de boventoon: in de Middellandse Zee, ten noorden van de Azoren en bij IJsland en Schotland. Deze laatste stuurt een in betekenis afnemend koufront onze kant op. Daar vooruit zijn de luchtdrukverschillen in de vrij zachte lucht behoorlijk groot: en staat er op zee 25-30 knopen wind uit het zuiden.

Zaterdagmiddag +60:

Het laag bij Schotland ligt nu ten oosten van IJsland en het bijbehorende koufront is in de avond en nacht met regen over ons land getrokken en is in deze kaart Denemarken al gepasseerd. Het laag bij IJsland is iets opvullend naar het zuiden getrokken. Frontale restanten boven Engeland en het noordwesten van Frankrijk trekken in de avond en nacht naar zondag met regen over ons land. Overdag gaat alles nog goed en komt de wind met 20-25 knopen uit het zuid-zuidoosten. Een ontwikkelende frontale zone ligt ten zuidwesten van de Britse Eilanden.

Zondagmiddag +84:

In deze zone is in de nacht naar zondag een laag tot ontwikkeling gekomen en die heeft het laag dat ten zuiden van IJsland lag, in zich opgenomen . Dit nieuwe laag is boven de Britse Eilanden aangekomen. In de ochtend profiteren wij nog van een wegtrekkend rug van hogedruk en nadert vanuit het zuidwesten de frontale bewolking met veel regen, dat hoort bij het warmtefront dat boven Engeland ligt. In de ochtend komt de wind nog uit het zuidwesten met 15-20 knopen. In de middag gaat de richting krimpen en trekt de snelheid weer aan naar 25-30 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus