🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Droog maar fris weekendweer

Hoewel het weer rond onze omgeving nog steeds bepaald wordt door een groot hogedrukgebied, heeft de zon best moeite om zich te laten zien. Op de Noordzee bevinden zich de afgelopen dagen uitgestrekte wolkenvelden die de zon schuilhouden.

Vrijdagmiddag +36:

De kern van het hoog treffen we met een druk van 1035 hPa als een kruisje in de kaart aan voor de kust van Oost Engeland. De barometer staat op zonnig, maar de wolkenvelden op de Noordzee zijn tamelijk hardnekkig. Er staat door deze ontwikkeling 10-15 knopen wind uit het noord-noordoosten, die in de middag nog wat aantrekt.

Zaterdagmiddag +60:

De depressie boven Italië is naar Oost Europa vertrokken en het tweede laag ligt nu in de Golf van Biskaje. Het kruisje van het hoog is geleidelijk richting de Ierse Zee getrokken, waardoor een lagedrukgebied, met bijbehorende frontale zone kans ziet om ten noorden van het hoog richting Schotland te trekken. Dat is het enige meteorologische verschijnsel dat zich bij ons in de buurt in de weerkaart aandient. Verder treffen we een hogedrukgebied aan nabij de Baltische Staten. De wind komt deze dag uit het noorden met nog steeds zo’n knoop 10-15 knopen.

Zondagmiddag +84:

Het lagedrukgebied is met zijn kern en frontale regen boven het noorden van Engeland aangekomen. Daar hebben wij geen last van. Het hogedrukgebied is echter van de kaart verdwenen en zijn rol is overgenomen door het hoog boven het oosten van Europa, dat nu met zijn kern boven Rusland ligt. Toch hebben wij met dit hoog te maken, omdat een uitloper vanuit dit hoog als een rug van hogedruk ten noorden van ons land ligt en voor een oostelijke windrichting zorgt met 5-10 knopen.
Al met al een rustig weekend met temperaturen die aan de lage kant zijn.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus