🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Veel wind

De weerkaarten laten voor de komende periode nog steeds een westelijke stroming zien, waardoor er af en toe fronten voorbijkomen. Maar aan het begin van de maand februari is er van de winter nog steeds niets te bespeuren.

Vrijdagmiddag +36:

Een depressie in de Noorse Zee stuurt bij ons een langgerekt koufront vanuit het westen richting ons land. Op deze kaart is het front met regen het midden van het land al gepasseerd. Voor het front komt de wind met 25-30 knopen uit het zuidwesten om op de passage te ruimen naar het noordwesten. Later in de middag krimpt de wind naar het west-noordwesten met een vlagerige 25-30 knopen. We bevinden ons dan in onstabiele polaire lucht waarin enkel buien kunnen ontstaan. Een volgende depressie met een frontale zone treffen we bij de zuidpunt van Groenland aan.

Zaterdagmiddag +60:

De depressie is bij de Noorse kust aangekomen en de verschillen in luchtsoorten zijn ondertussen geëlimineerd. Het koufront ligt bij ons voor de deur en het warmtefront, dat rond middennacht het noorden van ons land bereikte, is Polen alweer aan het verlaten. Door deze ontwikkelingen zijn de luDat lagedrukgebied is iets naar het oosten opgeschoven, maar het bijbehorende koufront heeft ondertussen Schotland bereikt en loopt door richting Newfoundland, waar in het front een depressie is ontstaan. Het front dat ons op vrijdag passeerde, ligt inmiddels al boven Rusland. Wij bevinden ons tussen de beide systemen in met een naar het zuidwesten gekrompen wind met nog steeds zo’n 25-30 knopen met uitschieters daarbij. Er is veel bewolking aanwezig, maar het blijft droog.

Zondagmiddag +84:

De rugas ligt net ten westen van onze omgeving, maar het weer is ondertussen behoorlijk tot rust In de frontale zone boven Schotland is in de nacht naar zondag een tweede laag ontstaan dat we in deze kaart aantreffen voor de Noorse kust. Het bijbehorende koufront is vanuit het noordwesten ons land binnengetrokken met regen. Het front zakt nauwelijks nog verder naar het zuiden, want het wordt door de frontale depressie, die al ontwikkelend ten zuiden van Groenland is aangekomen, weer naar het noorden getrokken. De wind ruimt nauwelijks op het koufront: van west-zuidwest naar west met alweer zo’n 25-30 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus