🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 27tot en met zondag 27 februari 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Stilte na de storm

Na de zware stormen van afgelopen weekend is het nu de beurt aan een hogedrukgebied, dat voor rustig en ook zonnig weer gaat zorgen. Voor het zover is passeren vandaag en morgen eerst nog een paar fronten.

Vrijdagmiddag +36:

Het koufront, dat op donderdagmorgen nog ten westen van ons land lag, is inmiddels Rusland binnengelopen. Het bijbehorende lagedrukgebied ligt boven Finland. Een tweede depressie is trekt op deze dag langs de zuidwest punt van Noorwegen naar het zuidoosten en neemt op zijn tocht nog een tweetal occlusies mee die voor buien zorgen. De vlagerige westelijke wind met 25-30 knopen ruimt achter de occlusies in de ochtend naar het noordwesten. Ondertussen is het Azorenhogedrukgebied onderweg naar onze omgeving en nadert met zijn kern de Golf van Biskaje. De rug van dit hoog ligt boven de Britse Eilanden.

Zaterdagmiddag +60:

We treffen de depressie inmiddels boven de Baltische Staten aan, met een langzaam oplopende kerndruk. Het centrum van het hoog is via Frankrijk bij ons in de buurt aangekomen. Door deze ontwikkelingen is de noordwestelijke wind in de nacht en vroege ochtend gaan krimpen naar het zuid-zuidwesten, met 10-15 knopen op zee en een zwakke zuidelijke wind boven het binnenland. Er is volop ruimte voor de zon, dus deze dag doet al behoorlijk denken aan het naderende voorjaar. Door afkoeling kan de temperatuur in de nacht net onder het vriespunt komen.

Zondagmiddag +84:

De kern van het hoog is verder doorgetrokken en bevindt zich nabij de Baltische Staten. Toch hebben wij nog steeds plezier van dit hoog en blijft een frontale zone boven Engeland op afstand. De wind komt met 15-20 knopen uit het zuid-zuidoosten.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus