🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Lastig weekendweer

Na een periode met rustig herfstweer vormt dit weekend daar een vervelende uitzondering op. Dat kan alleen maar als er een lagedrukgebied zich met het weer gaat bemoeien. En als dat er een is, die rondom onze omgeving aan het werk gaat, dan wordt het lastig om daar vat op te krijgen.

Vrijdagmiddag +36:

Een koud lagedrukgebied, afkomstig vanaf Groenland, is aangekomen op de Noordzee en levert een frontale zone met regen bij ons voor de deur af. Op nadering van het laag is de wind in de ochtend gaan krimpen van west-noordwest met 15-20 knopen naar het zuid-zuidwesten met 30-35 knopen. De kern van het laag wordt rond middennacht voor de Engelse oostkust verwacht, waarbij de wind geleidelijk gaat afnemen.

Zaterdagmiddag +60:

Het lagedrukgebied heeft inmiddels 2 kernen: die bij Engeland is boven Frankrijk aangekomen en heeft in zijn kielzog een tweede kern achtergelaten nabij de Wadden. Het geheel wordt daardoor vrij onoverzichtelijk, zeker als het over de richting van de wind gaat; die draait wat om de kernen heen. Snelheid is er nauwelijks, want de harde wind staat ten westen van onze omgeving. Er zijn wat occlusiefronten in de buurt die voor veel bewolking en regen zorgen in koude lucht.

Zondagmiddag +84:

Het laag boven Frankrijk houdt het voor gezien. De tweede kern lijkt de regie te hebben overgenomen en wordt ten oosten van ons land verwacht. Opnieuw zien we veel fronten met regen en met de positie van de kern zal de wind noordelijk zijn met zo’n 10-15 knopen.
Zoals gezegd: de situatie is behoorlijk complex en kan zich zomaar net iets anders gaan voordoen. Vandaar mijn waarschuwing: blijf de ontwikkelingen goed monitoren!!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus