🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Wit afscheid maart

Nee , het is geen 1 april grap: vandaag en morgen hebben we te maken met een afscheidsgroet van koning Thialf. Na weken zonnig weer is dat behoorlijk afzien en maken de T-shirts plaats voor dikke truien.

Vrijdagmiddag +36:

Het front, dat in de nacht en vroege ochtend naar donderdag wat Sahara-regen afleverde, treffen we in De kern van het hoog ligt inmiddels bij de Engelse oostkust. Lagedrukgebieden treffen we al een lange De frontale zone met sneeuw is met de noordelijk stroming naar het zuiden opgeschoven en verlaat aan het eind van de ochtend ons land. Ten westen van Ierland ligt de kern van een hogedrukgebied, dat de afgelopen dag was vertrokken vanaf Groenland. Ten zuiden van de Alpen en boven de Balkan bevinden zich twee lagedrukgebieden. Door deze luchtdrukverdeling staat er boven onze omgeving een vlagerige noord-noordoostelijke wind met 25-30 knopen, die nog steeds hele koude lucht aanvoert. De voorste begrenzing van de kou ligt inmiddels tegen de Noord Afrikaanse kust aan!

Zaterdagmiddag +60:

Het hoog ligt nog nabij Ierland en het tweede laag is opgeschoven naar de Oekraïne. Bij ons zijn de luchtdrukverschillen behoorlijk afgenomen, waardoor de noordoostelijke wind is afgenomen naar 10-15 knopen. De rust is weergekeerd, maar de kou is gebleven. Vooral boven zee kunnen nog enkele buien aanwezig zijn.

Zondagmiddag +84:

Het hogedrukgebied is naar het zuiden aan het trekken en zorgt in de zeer vroege ochtend voor een rug boven onze omgeven. Daardoor krimpt de wind geleidelijk naar het noordwesten en trekt in de middag aan van 5-10 naar 10-15 knopen. De lucht is onstabiel zodat er opnieuw enkele buien tot ontwikkeling kunnen komen. Een frontale zone bij Schotland komt onze kant op en wordt maandag boven ons land verwacht met regen.
Voorwaar een matige start van april…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus