🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Schampende depressie

Nadat vorige week donderdag en vrijdag de atmosfeer ontplofte en er nog een regendag volgde op maandag, keerde de rust in de atmosfeer terug. Dit weekend trekt een lagedrukgebied via de Britse Eilanden van noord naar zuid richting Frankrijk en ontspringen wij grotendeels de dans als het laag zondag boven Frankrijk uitpakt.

Vrijdagmiddag +36:

Het lagedrukgebied ligt met zijn kern boven de Engelse oostkust en levert daar dikke bewolking en regen af. Een in betekenis afnemend warmtefront ligt met wat dikkere bewolking over het westen van het land. Er kan wat lichte regen vallen en de wind komt met 10-15 knopen uit het zuidwesten.

Zaterdagmiddag +60:

We treffen het laag nu bij de ingang van Het Kanaal aan, waarbij de bijbehorende frontale bewolking mee is genomen naar het westen en de neerslag boven Engeland en het westen van Frankrijk valt. In het zuidwesten kan wat regen vallen. De luchtdrukverschillen rond onze omgeving zijn behoorlijk afgenomen en dat is te merken aan de wind: 5 knopen uit uiteenlopende richtingen.

Zondagmiddag +84:

Het laag heeft zich inmiddels boven Frankrijk genesteld en ontwikkelt zich verder waardoor daar stevige buien ontstaan. De wind komt met 10-15 knopen uit het noordoosten.  Op de Atlantische oceaan ligt ondertussen een flink hogedrukgebied, dat zijn invloed de komende week richting onze omgeving gaat uitbreiden.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus