🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Het kan niet stuk

En opnieuw kan het niet stuk in de maand september, waarbij de invloed van hogedrukgebieden nog steeds de overhand heeft. Lagedrukgebieden en fronten komen wel steeds dichterbij, maar zijn nog kansloos.

Vrijdagmiddag +36:

De kern van het hogedrukgebied ligt ten noorden van de Azoren met een tweede kern bij Italië. Onze omgeving bevindt zich aan de noordflank van de hogedruk, waardoor de aanvoer met 10-15 knopen uit het zuidwesten komt. Een staartje van een warmtefront schampt de noordelijk helft van ons land met wat dikkere bewolking.

Zaterdagmiddag +60:

De hoofdkern van het hogedrukgebied ligt nu in de Middellandse Zee en levert een uitloper in de vorm van een rug tot over onze omgeving af. De westelijke aanvoer gaat daarbij geleidelijk afnemen en krimpen naar het warme zuiden met 5-10 knopen. Een depressie in de Golf van Biskaje zorgt voor buienvorming boven Frankrijk.

Zondagmiddag +84:

Die onstabiele lucht is geleidelijk naar het noorden opgeschoven en zien we in deze kaart in de vorm van troglijnen terug. Vanuit het zuiden wordt aangenaam warme lucht met 5-10 knopen tot over ons land getransporteerd, maar op en rond de troggen kunnen enkele pittige buien tot ontwikkeling komen. In de gaten houden, want daarbij kunnen windstoten voorkomen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus