🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 24 tot en met zondag 26 december 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Onaangenaam kerstweer

We waren het bijna vergeten, maar nu verschijnt er weer eentje: een hogedrukgebied! Dat breng in de laatste dagen vUitgerekend in het kerstweekend vindt er boven onze omgeving een pittige strijd plaats tussen zachte lucht uit het zuiden en winterse kou uit het noorden. Het strijdperk bevindt zich dwars over ons land met bewolking waaruit af en toe winterse neerslag valt. Of je daar vrolijk van wordt valt sterk te bezien, want het zijn juist de gevolgen van die neerslag die voor problemen kunnen zorgen. Het wordt een uiterst complexe situatie, waar zeer lastig een goede verwachting voor te maken is. Houd de ontwikkelingen dus nauwgezet in de gaten!

Vrijdagmiddag +36:

Een occlusiefront vormt de scheiding tussen kou in het noorden met temperuren rond het vriespunt en zachte lucht in het zuiden met temperaturen boven nul graden. Het strijdperk vormt ook het verschil in de wind: in het noorden komt die met 10-15 knopen uit het noordwesten, terwijl zuid van het front de wind meer westelijk is.

Zaterdagmiddag +60:

We treffen het front in iets afgezwakte vorm nog steeds dwars over ons land  terug. Vanuit Frankrijk probeert een tweede occlusie, met daarachter tamelijk zachte lucht, dichterbij te komen en ligt nu boven België. Boven onze omgeving komt de wind in de noordelijke helft met 20-25 knopen uit het oosten en ten zuiden van het front met 5-10 knopen uit het noordoosten. Let weer op de neerslagvorm.

Zondagmiddag +84:

De zachtere lucht wint terrein en de koude lucht wordt als een warmtefront over de noordelijke helft van het land naar het noorden verdreven. Daarmee lijken de winterse perikelen zich met name in het uiterste noorden te voltrekken. De wind is achter de occlusie zuidelijk met 5-10 knopen en noord ervan is die oostelijk met zo’n 10-15 knopen.
Samengevat: buitengewoon lastig weer, dus houd de ontwikkeling zeer regelmatig in de gaten.
Tenslotte wens ik jullie allen, ondanks het matige weer, plezierige kerstdagen toe!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus