🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juli 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Na zonneschijn komt…

Na een week met fantastisch zomerweer komt daar in dit weekend even een eind aan. Het hogedrukgebied verliest terrein ten opzichte van oprukkende lagedrukgebieden vanuit het zuiden.

Vrijdagmiddag +36:

De kern van het hogedrukgebied is de afgelopen dagen geleidelijk vertrokken vanaf de oceaan en ligt nu ten noorden van Schotland. Rond de Golf van Biskaje zijn een tweetal lagedrukgebiedjes ontstaan die bepalend gaan worden voor het weer rond onze omgeving. De puntjes in de bijbehorende fronten geven aan dat die in ontwikkeling zijn. Op deze vrijdag is er echter bij ons nog niets aan de hand en staat er een noordoostelijke wind met 5-10 knopen.

Zaterdagmiddag +60:

Een van de twee lagen blijft nog even achter in de Golf en de andere treffen we nu in de warmere lucht boven België aan. Uiteraard zorgen deze ontwikkelingen voor meer bewolking en kunnen er pittige buien ontstaan, die mede het gedrag van de wind bepalen. De voorkeursrichting is nog steeds oostelijk met 10-15 knopen.

Zondagmiddag +84:

De lagedrukkern boven België is in de avond en nacht over ons land getrokken en treffen we nu aan boven de Noordzee. Daarbij is de wind met 5-10 knopen tijdelijke gaan ruimen naar het zuidwesten. In de middag wordt de richting meer zuidoostelijk omdat het tweede laag nu boven het noordwesten van Frankrijk ligt. De lucht is onstabiel van opbouw getuige de troggen rond dit laag. Oppassen dus!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus