đź”´ Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
đź”´ Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 30 april tot en met zondag 2 mei 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Verandering brengt nog geen verbetering

Het kon niet uitblijven: de invloed van hogedrukgebieden moest een keer doorbroken worden en dat is sinds woensdag het geval. Een lagedrukgebied vanuit Frankrijk is via ons land onderweg naar Rusland en bepaalt bij ons op deze donderdag het weerbeeld met regen. Ver op de oceaan zijn lagedrukgebieden actief en ook die komen geleidelijk onze kant op. Er verandert dus het een en ander, maar de temperatuur blijft ook bij de start van mei onveranderd aan de lage kant.

Vrijdagmiddag +36:

Het lagedrukgebied ligt inmiddels al boven Rusland en trekt snel verder naar het noordoosten. Op zijn route blijft er nog wel een occlusie achter die zich met regen boven de noordelijke helft van ons land bevindt. De luchtdrukverschillen zijn gering, maar de isobaren die terug te vinden zijn leveren 5-10 knopen wind op uit richtingen tussen west en noord. Ondertussen verschijnt op de westelijke oceaan een depressie.

Zaterdagmiddag +60: 

Het zijn de depressies die de boventoon in deze weerkaart voeren. In de occlusie van vrijdag is op de Noordzee ook een klein laagje ontstaan. De wind laat het ook op deze zaterdag behoorlijk afweten met een noordelijke 5-10 knopen. De lucht is onstabiel waardoor er een enkele bui tot ontwikkeling kan komen. Ver op de oceaan verschijnt een tweede depressie.

Zondagmiddag +84:

Tussen al die lagen in verschijnt er zowaar een hoog in de Golf van Biskaje en daar profiteren wij van. De wind is door deze ontwikkeling gaan krimpen naar het noordwesten met boven de noordelijke helft van ons land 10-15 knopen, boven BelgiĂ« en Zeeland geleidelijk afnemend naar 5-10 knopen. Verder ziet het er goed uit al kan er in het noorden nog een enkele bui tot ontwikkeling  komen. De voorste depressie heeft vanaf de oceaan inmiddels Ierland bereikt met veel regen en wind en trekt begin van de komende week over onze omgeving naar het oosten.
Ook mei begint dus niet al te voortvarend…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus