🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 22 tot en met zondag 24 oktober 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Weekendhoog

Opnieuw staat ons een weekend te wachten waarbij hogedrukgebieden de toon zetten. We zitten al halverwege De afgelopen weken heb ik constant ‘mooi weer’ kunnen spelen in het Weekendweerbericht en het aanstaand weekend is daar geen uitzondering op. Opnieuw komt het weer tot rust aan het eind van de week. De timing had slechter kunnen zijn…

Vrijdagmiddag +36:

Het lagedrukgebied, waar omheen op deze donderdag de koude onstabiele lucht vanaf de Poolcirkel met veel geweld over onze omgeving heen raast, is van de Noorse kust nu aangekomen boven Finland. Ondertussen ziet het Azorenhoog zijn kans schoon om richting Frankrijk te koersen en is in de Golf van Biskaje gearriveerd. Een in activiteit afnemend occlusiefront, afkomstig vanaf de regio IJsland, trekt met wat regen van noord naar zuid over ons land. De vlagerige west-noordwestelijke wind met 25-30 knopen ruimt op het front naar het noordwesten om daarna iets af te nemen.

Zaterdagmiddag +60:

Het hogedrukgebied is met zijn centrum in Centraal Europa aangekomen, maar bepaalt ook ons het weerbeeld. En dat ziet er na al het geweld weer ‘ouderwets’ rustig uit. De noordwestelijke wind is al afnemend gedurende periode gaan krimpen naar het zuid-zuidwesten met 5-10 knopen.

Zondagmiddag +84:

Het hoog is verder naar het oosten opgeschoven op het moment dat een depressie bij IJsland een koufront over de Britse Eilanden stuurt. Nog ver genoeg bij ons vandaan, want er verandert maar weinig in de weersomstandigheden. Alleen is de zuidelijke wind aangetrokken naar 10-15 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus