šŸ”“ Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
šŸ”“ Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Stevige frisse wind

De luchtdrukverdeling boven Europa staat een beetje op zijn kop, met de lagedruk in het zuiden en de hoge in het noorden. Daardoor komt ons weer niet uit het westen, maar nog steeds uit het oosten.

Vrijdagmiddag +36:

Een hoog met een kerndruk van 1028 hPa bevindt zich in het zeegebied tussen IJsland en Noorwegen. Een lagedrukgebied ligt boven Italiƫ en een volgend laag trekt vanaf de oceaan naar de Golf van Biskaje. Daartussen liggen de isobaren, als treinrails gerangschikt, rond onze omgeving. Het gevolg is een pittige, vlagerige wind met 20-25 knopen uit het oost-noordoosten.

Zaterdagmiddag +60:

De depressie boven Italiƫ is naar Oost Europa vertrokken en het tweede laag ligt nu in de Golf van Biskaje. Het hoog trekt iets meer richting IJsland. Omdat de lagedruk nu wat dichterbij komt worden de luchtdrukverschillen bij ons vergroot en staat er nu 25-30 knopen wind uit het oost-noordoosten, opnieuw met uitschieters. Een in ontwikkeling gegane occlusie trekt over het zuiden en kan daar en in Belgiƫ voor neerslag zorgen.

Zondagmiddag +84:

Het hogedrukgebied is naar het zuiden aan het trekken en zorgt in de zeer vroege ochtend voor een rug boven onze omgeven. Daardoor krimpt de wind geleidelijk naar het noordwesten en trekt in de middag Het hoog ligt nu met zijn centrum ten westen van IJsland en een frontale zone met daarin een tweetal kernen boven Frankrijk en Tsjechiƫ zorgt in dat gebied voor regen. Door deze ontwikkelingen is bij ons de wind wat gaan krimpen en komt nu uit het noordoosten met dezelfde snelheid.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus