🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 21 tot en met zondag 23 januari 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Opnieuw een dominant hoog

De hoge luchtdruk blijft dit jaar het weerbeeld bepalen, hoewel je daar op deze donderdag weinig positief van merkt: veel wind en koude buien. Maar de komende dagen komt alles weer tot rust en blijft er van het idee dat het toch echt winter niets te merken.

Vrijdagmiddag +36:

Het centrum van het enorme hogedrukgebied nestelt zich de komende dagen in de buurt van de Britse Eiland. Onze omgeving bevindt zich aan de flank van dit hoog. Het langgerekte polaire front loopt vanaf de Azoren tot Groenland en het bijbehorende warmtefront, waarachter zich zachtere maar ook vochtigere lucht bevindt, reikt tot de noordelijke provincies. Op dit front is de bewolking dikker en kan er wat lichte regen vallen. Dat wordt nog even oppassen, want de nacht naar deze vrijdag is behoorlijk koud verlopen zodat met gladheid rekening gehouden moet worden. De stevig noordelijke wind van donderdag is afgenomen en komt nu met 20-25 knopen uit het noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

Er is op deze kaart maar weinig verandering te bespeuren of het moet zijn dat het polaire front de Britse Eiland heeft bereikt. Maar veel verder zal dit front niet komen, want het hoog perst alle activiteiten er geleidelijk aan uit. Ondertussen ligt wat westelijker op de oceaan alweer een opvolger, die het ook gaat proberen. De wind is wat afgenomen naar zo’n 15-20 knopen uit het west-noordwesten en verder is er veel bewolking aanwezig.

Zondagmiddag +84:

Het eerste front is compleet van de kaart verdwenen. Het centrum van het hoog is iets dichterbij gekomen, zodat bij ons de luchtdrukverschillen zijn afgenomen. Wel overheerst de bewolking en staat er een westelijke wind met 5-10 knopen

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus