🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Natte start van droog weekend

Het weer voor het aanstaande weekend ziet er prima uit. Alleen in de aanloop daar naartoe moeten we eerst nog een paar vervelende storingen verwerken. Op deze donderdag in de vorm van buien en morgen met regen.

Vrijdagmiddag +36:

De depressie staat op het punt de weerkaart in het noorden van Rusland te verlaten. Richten we onze blik Het koufront dat ons donderdagmiddag passeert, treffen in deze kaart al bij de Baltische Staten aan. In dit front is in die periode een frontale golf ontstaan, die we met zijn kern ter hoogte van Zuid Limburg zien liggen. Dit gaat gepaard met dikke bewolking waaruit flink wat regen gaat vallen. De westelijke wind van donderdag maakt op deze vrijdag plaats voor een die met een knoop of 5 linksom om het laag draait. Langs de Hollandse kust komt de wind vooral uit het noordwesten met 15-20 knopen. Houd rekening met plaatselijk stevige windstoten. Wel moet deze dagen rekening gehouden worden met slechte zichten op de Noordzee! Een hogedrukgebied ten noordwesten van het Iberisch Schiereiland komt onze kant op.

Zaterdagmiddag +60:

Net als vorige week ligt het hoog inmiddels in Het Kanaal en zijn alle storingen uit ons weerbeeld verdwenen. De wind komt met 10-15  knopen uit het westen.

Zondagmiddag +84:

Het hoog ligt in deze kaart boven Centraal Europa. Gekoppeld aan een depressie nabij Schotland zorgt de 1016 hPa isobaar op de Noordzee voor een zuidelijke wind met 5-10 knopen. Er loopt ook een 1016 over het noorden van Frankrijk, die voor een oostelijke wind zorgt. Het gebied daar tussenin heeft daarom een variabele snelheid en richting.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus