🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Snelle veranderingen

De komende dagen staan ons flinke omslagen in het weer te wachten. Eerst nog een west tot noordwestelijk wind, dan weinig tot geen wind in de warme lucht gevolgd door pittige onweersbuien waarbij de aangetrokken oostelijk wind op het koufront ruimt naar het zuidwesten. Samengevat: van lagedruk via hogedruk naar weer lagedruk.

Vrijdagmiddag +36:

Het lagedrukgebied, dat voor de westelijke wind zorgt, is via de Botnische Golf verder naar het noordoosten getrokken en is uitgespeeld. Daarvoor in de plaats hebben we nu te maken met een hogedrukgebied met de kern ten zuidoosten van ons land. De bovenlucht is nog wel koud, zodat er nog enkele buitjes kunnen ontstaan.de westelijke wind is goed voor 5-10 knopen. Ondertussen nadert een frontale zone de Britse Eilanden.

Zaterdagmiddag +60:

Het hogedrukgebied is naar het oosten opgeschoven en zorgt ervoor dat er zo’n 5-10 knopen wind uit het zuidoosten aangenaam warme lucht aflevert. In de frontale zone boven de UK ontstaat boven Wales een golf, die zich tot een apart laagje gaat ontwikkelen. Op en voor het koufront ontstaan boven Engeland en Frankrijk al pittige buien met onweer, die in de vroege avond het zuidwesten van ons land zullen bereiken. Op het koufront ruimt de wind in de avond en nacht van oostelijk met 10-15 knopen naar het zuidwesten.

Zondagmiddag +84:

Het laagje wordt op de Noordzee verwacht, maar de luchtdrukverschillen zijn niet groot, zodat de windsnelheid erg meevalt. De buien doven geleidelijk wat uit en treffen we voornamelijk rond het koufront aan. In het zuidwesten kunnen in de middag door een trog weer nieuwe buien tot ontwikkeling komen. De wind komt met 5-10 uit het westen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus