🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Wisselvalligheid troef

De maand juli begint op deze donderdag niet bepaald met vakantieweer. Wolkenvelden overheersen en leveren een somber decor op. Het wil niet vlotten met de omstandigheden; de ene keer is het de koude bovenlucht die voor buien zorgt en dan weer is het de onrust aan het aardoppervlak dat narigheid oplevert. Eigenlijk zou er een stevig front moeten passeren om daarna met een schone lei aan de opbouw van de zomer te gaan beginnen.

Vrijdagmiddag +36:

Een lagedrukgebied is vanaf Polen richting Denemarken getrokken en het bijbehorende occlusiefront is op deze donderdag ons land aan het passeren met wat motregen. In deze kaart is het boven het noorden van Frankrijk aangekomen. Op de passage van het front is de wind gaan ruimen naar het noordwesten, maar in deze kaart is het met een westelijke 5-10 knopen wel gedaan. Neerslagkansen zijn er nog in het uiterste zuidoosten van ons land. In de buurt van de Alpen treffen we een centrum van een hogedrukgebied aan.

Zaterdagmiddag +60:

Dit centrum ligt inmiddels boven Denemarken, waar het laag is verdwenen. De aanvoer is door deze ontwikkelingen bij ons meer zuidelijk geworden met 5-10 knopen, maar daarbij is de koude bovenlucht weer de oorzaak van onstabiliteit, getuige de troggen. Aangestuurd door depressies op de oceaan trekt een occlusie met regen Frankrijk en de Britse Eilanden binnen.

Zondagmiddag +84:

Opnieuw een ander beeld. De occlusie treffen alleen nog boven Engeland aan. Boven Frankrijk en België is het opnieuw de bovenlucht die daar voor onstabiliteit met buien zorgt. Het isobarenpatroon geeft aan dat wij te maken hebben met een zwakke rug van hogedruk, die voor een westelijk windje met opnieuw 5-10 knopen zorgt. Al met al behoorlijk wisselvallig weekendweer.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus