🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Geleidelijk kouder

Op de diverse media platformen is er al over gesproken: het gaat koud worden… Voor het zover is gaan we eerst nog profiteren van een hogedrukgebied dat maritiem tropische lucht aflevert. De eerste vrieskou komt pas na het weekend.

Vrijdagmiddag +36:

Het centrum van dat hogedrukgebied ligt in de buurt van Parijs waardoor wij met een westelijk wind met 10-15 knopen in de redelijk zachte lucht zitten. Ver ten westen en noorden van onze omgeving bevindt zich het langgerekte polaire front met daarachter de koudere lucht. Voorlopig is er op vrijdag nog geen vuiltje aan de lucht.

Zaterdagmiddag +60:

De depressie is voor onze kust aangekomen, maar is ondertussen al behoorlijk opgevuld en in activiteit afgenomen, Het hoog is naar het oosten opgeschoven waardoor het polaire front via de Britse Eilanden opschuift onze kant op. Dit front bereikt na middennacht onze kust met buien. Achter het front ligt ten zuiden van Groenland een nieuw hogedrukgebied. De luchtdrukverschillen zijn wat toegenomen en zorgen nu voor 15-20 knopen wind uit het west-zuidwesten. Achter een occlusie in de Noorse Zee stroomt behoorlijk koude lucht naar het zuiden.

Zondagmiddag +84:

Het koufront is in deze kaart al bijna ons land uit. De wind is op het front gaan ruimen naar het noordwesten met een vlagerige 20-25 knopen. Een occlusie op de Noordzee komt met regen vanuit het noorden onze kant op. Achter dit front ruimt de wind later in de middag verder door naar het noord-noordoosten en stroomt nog iets koudere lucht binnen. Over een maand ervaren wij onze kortste dag en gaan de dagen daarna geleidelijk weer lengen…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus