🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Zon en wind

Ook de komende dagen zal de barometer weer hoge waardes aangeven. Het ene hoog is nog niet weg of het volgende dient zich alweer aan. En dan ook nog eens met een uitzonderlijk hoge luchtdruk: zo’n 1050hPa. En de lagen dan? Die blijven ver weg, alleen op zondag komt een lagedrukgebied op grote hoogte wat koude lucht afleveren, waardoor er in het zuiden van ons land een buitje kan vallen.

Vrijdagmiddag +36:

Het front, dat in de nacht en vroege ochtend naar donderdag wat Sahara-regen afleverde, treffen we in deze kaart boven de Oostzee aan. Het al aangekondigde nieuwe hogedrukgebied is vanaf de Azoren met zijn kern op de Noordzee aangekomen een zorgt met 5-10 knopen voor een oostelijke aanvoer van droge lucht, waarbij de zon weer uitbundig zijn gang kan gaan.

Zaterdagmiddag +60:

Het centrum van het hoog ligt nu bij Denemarken, waardoor de luchtdrukverschillen rond onze omgeving zijn toegenomen. Dat zorgt voor een vlagerige oostelijke wind met 15-20 knopen. Dit alles wel weer met veel zonneschijn. Ten noorden van de Alpen treffen we een occlusie aan met daaraan gekoppeld een gebiedje met een stippellijn en het getal 528. Zonder al te diep in de theorie te gaan, betekent dit dat luchtlaag tussen de grond en 500hPa (op zo’n 5 km hoogte) daar behoorlijk koud is. Dit zorgt voor een toename op de kans op neerslag.

Zondagmiddag +84:

Terwijl de hogedruk zich nu met een tweetal kernen boven het oosten van Europa bevindt en het

Dit gebiedje zien we op deze kaart terug ten zuidwesten van ons land met de daaraan gekoppelde occlusie. Daar kan dus neerslag vallen. Het hoog is ondertussen naar de Baltische Staten getrokken, maar de luchtdrukverschillen zijn boven ons land nog behoorlijk groot, hetgeen opnieuw zorgt voor een pittige, vlagerige oostelijke wind met zo’n 20-25 knopen.

Niet getreurd: maandag nemen we afscheid van de winter….

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus