🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Onrustige weersontwikkelingen

Al een paar weken kan het niet stuk met het weer, maar vanaf deze donderdag komt daar een eind aan en gaat de atmosfeer los met stevige buien. Daarvan is bekend dat het lastig, zo niet onmogelijk is om van te voren aan te geven waar die gaan ontstaan. De oorzaak is het ontwikkelen van thermische lagedrukgebiedjes door plaatselijk oververhitting. Al met al een onrustige periode.

Vrijdagmiddag +36:

In deze kaart treffen we zo’n laag aan nabij Normandië, die bij Bordeaux in ontwikkeling was gekomen. Dit lagedrukgebied is opgenomen in het polaire front dat al slingerend over West Europa loopt. Aan de oostkant ervan zit de zeer warme lucht en koele variant bevindt zich aan de westkant. Onze land zit derhalve in de broeierig warme lucht, waarin vrij spontaan stevige buien in ontwikkeling komen. De wind heeft een oostelijke voorkeursrichting met 5-10 knopen, maar wordt bij buien variabel met flinke uitschieters. Het lagedrukgebied trekt naar het noorden en wordt rond middennacht voor ons kust verwacht.

Zaterdagmiddag +60:

Het laag treffen we in deze kaart al aan in het Skagerrak en ligt een bijbehoren occlusiefront met buien op de Noordzee. Achter het passerende laag ruimt de wind via het zuidwesten naar het noordwesten, met gemiddeld 10-15 knopen. Nabij het laag zal er meer wind staan.
Boven Frankrijk is een nieuw lagedrukgebied in ontwikkeling gegaan, die ook weer onze kant opkomt en rond middennacht boven het noordwesten van Frankrijk wordt verwacht.

Zondagmiddag +84:

Dit laag volgt de route van zijn voorganger en ligt nu dus op de Noordzee. Het bijbehorende koufront wordt over de noordelijke helft van ons land verwacht.
Er kan de komende dagen geen betrouwbare wind- en buienverwachting worden gemaakt; je moet continue de ontwikkelingen blijven volgen en de buienradar niet op de toekomstige uren zetten. De ontwikkelingen kunnen op een korte termijn zomaar heel anders verlopen!!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus