🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 17 tot en met zondag 19 december 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Passerend hoog

We waren het bijna vergeten, maar nu verschijnt er weer eentje: een hogedrukgebied! Dat breng in de laatste dagen van de herfst rust in het weerbeeld . Probleem is wel, dat er in de nachtelijke uren boven land makkelijk mist kan ontstaan die overdag maar langzaam oplost.

Vrijdagmiddag +36:

Het centrum van het hoog treffen we bij de Engelse oostkust aan. Lagedrukgebieden liggen erg ver bij ons vandaan: midden op de oceaan en ten zuiden van Spitsbergen. De frontale zone, die op donderdagmorgen nog tegen het noorden van ons land aan lag, is door de aanwezigheid van het hoog opgelost. Een front over Scandinavië richting Oost Europa ondergaat hetzelfde lot. De wind komt met 5-10 knopen uit het noordwesten. Wel in de gaten houden of er boven zee mist aanwezig is.

Zaterdagmiddag +60:

Het hoog is met zijn kern opgeschoven naar de Engelse westkust, waardoor wij met 10-15 knopen wat nadrukkelijke met een aanvoer uit het noordwesten zitten. Boven Zeeland en België is de richting iets verder doorgeruimd naar het noord-noordoosten. Wederom kan er in de nacht mist ontstaan. Er ligt een koufront tussen IJsland en Noorwegen, met daarachter behoorlijk koude lucht afkomstig uit de Poolstreek.

Zondagmiddag +84:

Het centrum van het hoog is in de nachtelijke uren naar het noorden opgeschoven en ligt nu ten oosten van IJsland. Door deze ontwikkeling heeft het eerdergenoemde koufront kans gezien om aan de oostflank van het hoog naar het zuiden af te zakken en heeft in deze kaart ons land in afgezwakte vorm bereikt. De wind is aangetrokken naar een vlagerige 20-25 knopen uit het noorden. In de nacht naar maandag kan het licht gaan vriezen.
Na dinsdag gaan de dagen weer lengen…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus