🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juli 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Rust in de tent

Na een te lange periode met zeer matig weer en flinke hoeveelheden neerslag nemen we na vandaag afscheid van perikelen rond lagedrukgebieden. Op de oceaan is het Azoren hogedrukgebied onderweg naar onze omgeving om rust in de atmosfeer te brengen.

Vrijdagmiddag +36:

Hoewel het lagedrukgebied boven Duitsland is opgevuld en een troglijn nog de laatste impulsen voor buienvorming aangeeft, is het vooral het hogedrukgebied dat in het oog springt. Met zijn kern nabij Ierland zorgt dat bij ons voor een noordelijke aanvoer, die uiteraard geen al te warme lucht aflevert. Naast wolkenvelden vanaf de Noordzee is er ook ruimte voor de zon. De vlagerige wind komt met 20-25 knopen uit het noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

Er verandert maar weinig in deze weekaart, of het moet zijn dat de wind iets is gaan ruimen en nu uit het noord-noordoosten staat met 15-20 knopen.

Zondagmiddag +84:

Het centrum van het hoog is naar het westen opgeschoven, waarbij onze omgeving zich onder de invloed van een goed ontwikkelde rug bevindt. De aanvoer komt nog steeds vanaf de Noordzee, waardoor de temperatuur niet meteen doorschiet naar al te hoge hoge waardes. De west tot noordwestelijke wind is weer iets verder afgenomen en is goed voor een vlagerige 10-15 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus