🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 16 tot en met zondag 18 april 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Rustig maar fris weekendweer

Zolang de aanvoer vanuit noordelijke richtingen komt, kunnen we sowieso het terrassenweer voorlopig wel vergeten. Wel is deze lucht helder en is er dus ruimte voor de zon en doordat de wind het geleidelijk wat laat afweten, komt de gevoelstemperatuur wat aangenamer uit. Je begrijpt het al: het voorjaar blijft nog even koud verlopen.

Vrijdagmiddag +36:

Het hogedrukgebied, waar we al meer dan een week mee te maken hebben, is vanaf de oceaan richting de Golf van Biskaje getrokken en bevindt zich nu met zijn kern boven Noorwegen met nog een achterblijver boven Wales. Allemaal posities die voor de aanvoer van koude lucht zorgen. Met 10-15 knopen komt de wind uit het noord-noordoosten.

Zaterdagmiddag +60: 

Het centrum is inmiddels boven de Botnische Golf terecht gekomen, maar daar merken wij in ons weerbeeld helemaal niets van. Door deze nieuwe positie proberen wat frontjes vanuit het oosten dichterbij te komen, maar die halen onze omgeving niet. De wind blijft onveranderd: 10-15 knopen uit het noord-noordoosten, boven zee iets minder omdat daar de invloed van de rug uit het hoog merkbaar wordt.

Zondagmiddag +84:

Het hoog raakt met zijn centrum buiten het bereik van de kaart en ligt ten oosten van Nova Zembla. Het voorste warmtefront heeft de Duits Bocht bereikt en kan in het uiterste noordoosten van ons land voor wat bewolking zorgen. De wind laat het verder afweten en komt met 5-10 knopen uit het noordoosten. Langs de kusten is kans op een beetje zeewind.
Op de oceaan is een nieuw hogedrukgebied in ontwikkeling. Die zorgt er in ieder geval voor, dat fronten voorlopig weinig kans hebben, maar een zuidelijke, warmere, aanvoer zit er nog niet in.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus