🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Van hoog naar hoog

Opnieuw staat ons een weekend te wachten waarbij hogedrukgebieden de toon zetten. We zitten al halverwege oktober maar van echt herfstweer is nog steeds geen sprake. Wel wordt het steeds vroeger donker…

Vrijdagmiddag +36:

Het hogedrukgebied, dat op donderdag boven Frankrijk en de Alpenlanden lag treffen we in deze kaart aan ten noorden van de Zwarte Zee. Een depressie is in die tijd vanuit de Noorse Zee naar Finland getrokken en heeft op zijn weg daar naar toe een koufront vanuit het noorden over ons land bezorgd. De passage van het front gaat gepaard met lichte buitjes en regen.  De wind komt voor het front in de vroege ochtend nog uit het zuidwesten met 20-25 knopen, om op het front te ruimen naar het west-noordwesten met 10-15 knopen. Ondertussen is een hogedrukgebied vanuit Groenland met zijn kern boven de Britse Eilanden aangekomen. Dit hoog trekt verder door naar het oosten, maar bepaalt wel de rest van ons weekendweer.

Zaterdagmiddag +60:

Het centrum van het hoog ligt in deze kaart bij de Baltische Staten en bepaalt nog steeds ons weerbeeld. De rug vanuit Het centrum van dit hoog is gedurende de nacht en ochtend via ons land richting Polen getrokken. De aanvankelijk zwakke noordwestelijke wind krimpt daardoor geleidelijk naar het zuiden met 5-10 knopen.

Zondagmiddag +84:

Het hoog is weer iets verder opgeschoven, waardoor wij ons nu aan de rand van het drukgebied bevinden. De luchtdrukverschillen nemen vanuit het westen toe, zodat we rekening mogen houden met een zuid-zuidwestelijke wind met ruim 10-15 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus