🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Schampschotjes

De novembermaand staat bekend als de periode waarin regelmatig stormdepressies het weerbeeld bepalen. De afgelopen periode is daar echter maar weinig van te bespeuren en hebben we te maken met rustig herfstweer. Toch zijn depressies wat verder bij ons vandaan enorm actief en ontspringen wij door de invloed van hogedrukgebieden iedere keer nog de dans.

Vrijdagmiddag +36:

Een van de oceaandepressies heeft Schotland bereikt met veel wind en regen. Een occlusiefront krult uit dit laag vandaan tot op de Noordzee en zorgt voor toenemende bewolking vanuit het westen met aan de kust wat lichte regen. Het front trekt in betekenis afnemend in de avond en nacht over ons naar het oosten. De wind komt met 20-25 kopen uit het zuid-zuidwesten. De depressie, met een kerndruk van 991 hPa komt, al opvullend onze kant op.

Zaterdagmiddag +60:

De depressie is voor onze kust aangekomen, maar is ondertussen al behoorlijk opgevuld en in activiteit afgenomen, gezien de kerndruk van 1010 hPa. Ook de bijbehorende fronten zijn aan bederf onderhevig, maar zorgen nog wel voor regen. De wind draait linksom het laag heen met zo’n 10-15 knopen en de richting is afhankelijk van de uiteindelijke exacte positie van de kern. Houd de  richting en snelheid  dus goed In de gaten!  Ondertussen is een hogedrukgebied onderweg vanaf Groenland richting Scandinavië.

Zondagmiddag +84:

De depressie is in de avond en nacht naar zondag compleet opgevuld en van de aardbol verdwenen. In deze kaart is het flinke hogedrukgebied boven Scandinavië aangekomen en gaat contact maken met soortgenoten die zijn ontstaan uit het Azorenhoog. Tezamen met een depressie in de Middellandse Zee zorgt dat voor een aanvoer van droge lucht uit het oost-noordoosten met 10-15 knopen. Loopt alles toch opnieuw met een sisser af!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus