🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Wolkenvelden

Hoewel het hogedrukgebied, dat voor dat fraaie, frisse maar vooral ook zonnige weer zorgt, inmiddels boven Rusland is aangekomen, wordt ons weer ook de komende dagen nog door dit druksysteem bepaald. Fronten delven het onderspit, maar komen met bewolking en mogelijke wat lichte regen dit weekend toch dichterbij. Een klein stapje terug.

Vrijdagmiddag +36:

Het centrum van het hogedrukgebied ligt boven Zweden en stuurt droge, maar ook koude lucht met 10-15 knopen wind aan uit het oost-zuidoosten. Het polaire front loop vanaf een depressie bij Groenland via Met een kerndruk van 1038 hPa treffen we het hoog aan nabij de Baltische Staten. Ten westen van IJsland ligt een depressie die fronten aflevert over de westelijke helft van de Britse Eilanden. In een van de fronten is boven Ierland een frontale depressie ontstaan. De drukverschillen zijn door deze ontwikkelingen behoorlijk toegenomen, zodat wij rekening moeten houden met een vlagerige 20-25 knopen wind uit het zuid-zuidoosten. Uit die hoek komt vrij zachte lucht onze kant op, waarin de dagelijkse gang vrij groot is met koude nachten. In de nacht naar zaterdag bereikt een occlusiefront het zuidwesten van ons land met wat lichte regen.

Zaterdagmiddag +60:

Het hoog is op zijn plaats blijven liggen en de depressie boven Ierland is opgeschoven naar IJsland. De occlusie is met bewolking en wat zeer lichte regen over de oostelijke helft van ons land aangekomen. Achter dit front is de wind iets gaan ruimen en komt nu met 15-20 knopen uit het zuiden. Een nieuw laag dat op vrijdag ten noorden van de Azoren lag is al ontwikkelend ten zuidwesten van Ierland aangekomen.

Zondagmiddag +84:

Terwijl de hogedruk zich nu met een tweetal kernen boven het oosten van Europa bevindt en het lagedrukgebied Ierland aan het passeren is, passeert vanuit dit laag opnieuw een occlusie ons land. Maar door de hogedruk wordt de activiteit uit de front geperst en blijft er alleen wat bewolking over. De wind komt met 15-20 kopen uit het zuid-zuidwesten.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus