🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Weekendverkoeling

Het fraaie, warme weer houdt ook de komende periode stand, al treedt er zaterdag wat verkoeling op als een inactief koufront zijn naam eer aan doet en wat koelere lucht vanaf de Noordzee over ons land transporteert. Dat gaat mogelijk gepaard met wat wolkenvelden die ook weer snel oplossen. Kortom: de zomer laat zich niet verdrijven.

Vrijdagmiddag +36:

Vanuit het Azoren hogedrukgebied bevindt zich nog steeds een stevige uitloper in de vorm van een rug van hogedruk over onze omgeving. De rugas loopt over het midden van ons land, waardoor de wind met 5-10 knopen uit het west-zuidwesten komt. Een inactief koufront heeft ondertussen, als voorste begrenzing van wat koelere lucht, vanaf de oceaan Engeland bereikt. Dit front ligt rond middennacht voor onze westkust.

Zaterdagmiddag +60:

Het front ligt in deze kaart inmiddels al boven Duitsland en Polen. Het Azorenhoog reageert onmiddellijk en breidt zijn invloed opnieuw stevig uit met een apart centrum ten zuiden van Ierland. De rug vanuit dit hoog bepaalt bij ons het prima weer, maar door de west-noordwestelijke aanvoer met 10-15 knopen is het wel een stukje koeler geworden. De meeste wind staat in het noorden.

Zondagmiddag +84:

Het hogedrukcentrum wordt op deze kaart bij ons in de buurt verwacht. Achter opnieuw een inactief warmtefront komt, vergezeld van wat bewolking, weer wat warmere lucht binnenschuiven. Wind staat er nauwelijks: een knoop of 5 uit het westen, die door het zeewindeffect in de vroege middag nog wat kan aantrekken.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus