🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 11 tot en met zondag 13 februari 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Halen en brengen

De invloed van hoge- en lagedrukgebieden wisselen elkaar in rap tempo af. Afgelopen dagen ontwikkelde zich een zeer diep lagedruk gebied tussen IJsland en Groenland, met windsnelheden tot zo’n 75 knopen. Deze depressie passeert al opvullend in de nacht en vroege ochtend van vrijdag ons land. De opvolger is een hogedrukgebied, dat ook maar even voor rust in het weer zorgt.

Vrijdagmiddag +36:

We zien de laatste kenmerken van de depressie in deze kaart terug boven Duitsland, op het moment dat een hogedrukgebied op wat zuidelijker breedte ook vanaf de oceaan naar West Europa trekt en boven Frankrijk is aangekomen. De rug vanuit dit hoog bepaalt bij ons het redelijke aangename weerbeeld met droog weer en opklaringen. De wind komt in de nacht naar vrijdag met zo’n 35-40 knopen uit het noordwesten om rond het middaguur af te nemen naar 15-20 knopen. Aan het eind van de middag is daar nog zo’n 5-10 knopen uit het zuidwesten van over.

Zaterdagmiddag +60:

Het hoog ligt inmiddels boven Centraal Europa en vanaf de oceaan hebben frontale systemen met regen de Britse Eilanden bereikt. Bij ons nemen de luchtdrukverschillen weer toe en komt de wind met 25-30 knopen uit het zuid-zuidwesten. Ook op deze dag houden wij het nog droog.

Zondagmiddag +84:

De rugas ligt net ten westen van onze omgeving, maar het weer is ondertussen behoorlijk tot rust In de frontale zone boven Schotland is in de nacht naar zondag een tweede laag ontstaan dat we in deze kaart In de frontale zone zijn diverse frontale golfjes ontstaan, die de oostwaartse verplaatsing wat afremmen. Toch zal de bewolking steeds dikker worden en gaat het in de middag stevig regen. De wind is gekrompen naar het zuiden met nog steeds 20-25 knopen, later in de middag verder aantrekkend naar 30-35 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus