πŸ”΄ Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
πŸ”΄ Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Hoog – Laag – Hoog

We mogen niet klagen! De afgelopen week hebben we dankzij een krachtig hogedrukgebied mogen genieten van fantastisch zomerweer in kraak heldere lucht. Vanaf vandaag gooit een passerend lagedrukgebied roet in ons weekendweer, maar een nieuw hogedrukgebied kondigt zich alweer aan.

Vrijdagmiddag +36:

Het centrum van β€˜ons’ fraaie hoog treffen we nog ten noorden van de Zwarte Zee aan. Het lagedrukgebied, dat op donderdag vanuit het zuidwesten vochtige en ook onstabiele lucht over ons land stuurde, ligt met zijn kern boven Schotland. We bevinden ons in onstabiele lucht, waarin door de dagelijkse gang pittige buien in ontwikkeling gaan komen. De zuidelijk wind is goed voor 5-10 knopen, maar bij buien moet je rekening houden met stevige uitschieters. Nabij de Azoren ligt ook een lagedrukgebied, met zowel links als rechts daarvan weer hoge luchtdruk.

Zaterdagmiddag +60:

Het lagedrukgebied is op zijn plek blijven liggen en vanuit de hoge druk ten oosten van de Azoren is een nieuwe kern ten zuiden van ons land ontstaan. Daardoor zijn rond onze omgeving de luchtdrukverschillen wat toegenomen en staat er een vlagerige 10-15 knopen uit het zuidwesten. Er kunnen in de onstabiele lucht weer buien tot ontwikkeling komen.

Zondagmiddag +84:

Inmiddels heeft de hogedruk ten westen van de Azoren een aparte kern tot leven gebracht in de buurt van de Britse Eilanden. Die fungeert als een wig tussen allemaal lagen daar omheen. Wij profiteren van dit hoog met rustig weer en nauwelijks wind. Het hoog blijft ook na het weekend ons weer bepalen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus