🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Volop herfst

Lagedrukgebieden zetten de toon bij het begin van de maand oktober. Geen ongebruikelijk verschijnsel, maar het is wel weer even wennen. Frontale zones met wind en buien gaan de komende periode met regelmaat onze omgeving passeren.

Vrijdagmiddag +36:

Het tamelijke rustige weer van donderdag wordt veroorzaakt door het passeren van een rug van hogedruk, maar die is op deze kaart volledig verdwenen op de nadering van een tweetal koufronten met buien vanuit het westen. Die worden aangestuurd wordt door een lagedrukgebied ten westen van Schotland. De vlagerige wind komt met 20-25 knopen uit het zuid-zuidwesten. Het achterste front passeert in de avond ons land waarbij de wind geleidelijk gaat afnemen. Ver op de oceaan ontstaat in het front een frontale depressie.

Zaterdagmiddag +60:

Inmiddels is die depressie al ontwikkelend bij Land’s End aangekomen. Het laag nabij Schotland is iets opgeschoven. Door deze ontwikkelingen is de wind gaan krimpen naar een zuidelijke richting en trekt geleidelijk weer aan naar zo’n 20-25 knopen met uitschieters tot zo’n 10 knopen daarboven. De regen die bij de depressie hoort trekt in de middag vanuit het zuidwesten ons land binnen, waarbij de wind verder gaat krimpen. De frontale depressie wordt rond middennacht al ten oosten van Schotland verwacht en gaat een samenwerking aan met het laag dat daar al lag. Het bijbehorende koufront passeert rond die tijd het westen van ons land, waarop de wind weer gaat ruimen naar het zuidwesten.

Zondagmiddag +84:

De opgepepte depressie trekt naar het noorden en wordt bij de Shetlands verwacht. Het koufront is in de ochtend met regen ons land gepasseerd, waarbij de westelijke wind tijdelijk afneemt naar10-15 knopen. In de middag, als we al dieper in de koudere en ook onstabiele lucht zitten, trekt die vervolgens weer aan naar een dikke 20-25 knopen uit het zuidwesten met flinke uitschieters. Zeker bij ontwikkelende buien.
Samengevat: het is nu echt herfst!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus