🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van donderdag 28 tot en met zondag 30 mei 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Ze zijn er weer…hogedrukgebieden!

Op deze donderdag nemen we afscheid van het herfstweer met wegtrekkende regen en motregen én met het verdwijnen van het lagedrukgebied dat daar voor zorgt. We waren het bijna ontwend, maar de komende dagen zitten we volop in aangenaam lenteweer. Toch nog een goed einde aan de maand mei.

Vrijdagmiddag +36:

Het lagedrukgebied treffen we in de Oostzee aan en een kern van hogedruk, op de donderdag nog boven Frankrijk, ligt nu bij de Wadden. Het maakt onderdeel uit van een hoog in de Noorse Zee en heeft ook nog contact met het Azoren hoog. Fronten zijn daarmee rond onze omgeving ineens kansloos geworden. Met 5-10 knopen heeft de wind een voorkeursrichting tussen noordoost en oost. Daarmee wordt droge lucht aangevoerd, die geleidelijk warmer gaat worden. In de nachtelijke uren is nog kans op mist; de naweeën van de neerslag van de afgelopen dagen.

Zaterdagmiddag +60:

Het is even wennen, maar er verandert eigen maar weinig in het weerbeeld. De kern van het hoog bouwt nog iets verder op en verplaats zich daarbij een stukje naar het noorden. De wind komt met 10-15 knopen uit het noordoosten en de temperatuur komt weer iets hoger uit.

Zondagmiddag +84:

Opnieuw geen veranderingen. Het wordt nu al bijna saai… De wind blijft onveranderd maar de temperatuur komt weer iets hoger uit. Het weer werkt prima mee in combinatie met de minder wordende coronaregels.
Veel plezier allemaal!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus