🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht voor 30 oktober tot en met 1 november 2020

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Vrij zacht

Terwijl depressies op de oceaan elkaar nog steeds aflossen en de hogedruk over het zuiden van Europa ligt, zijn er op deze donderdagmorgen problemen met de distributie van de kaarten van de MetOffice. Het wordt dus een beetje zoeken naar de meest recente kaarten.

Vrijdagmiddag +36:

Het warmtefront, dat op donderdagmiddag vanuit het zuidwesten met regen over ons land trekt, is op deze vrijdag Denemarken aan het passeren. In het bijbehorende koufront zijn wat golfjes ontstaan die ervoor zorgen dat het koufront met wat lichte regen blijft slepen over ons land. Nabij de Alpen bevindt zich een hogedrukgebied en daar profiteren wij van, want vanuit dit hoog bepaalt een zwakke rug ons weerbeeld en zorgt verder voor redelijk najaarsweer. De wind komt met 20-25 knopen uit het zuidwesten.

Zaterdagmiddag +60:

In het zeer langgerekte koufront is een nieuwe depressie ontstaan die bij Schotland is aangekomen. Dit laag zorgt ervoor dat het koufront bij ons uiteindelijk als warmtefront naar het noorden is bewogen en nu in de Duitse Bocht is aangekomen. De wind is iets gaan krimpen en komt nu uit het zuid-zuidwesten met 25-30 knopen. Het koufront boven de Britse Eilanden passeert ons land in de avond en nacht naar zondag.

Zondagmiddag +84:

Een nieuwe depressie is ondertussen vanaf de oceaan ten zuiden van IJsland aangekomen en stuurt de bijbehorende frontale zone onze kant op. In de middag bereikt het warmtefront met regen ons land. De wind komt uit het zuid-zuidwesten met 30-35 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus