🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht voor 23 tot en met 25 oktober 2020

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Snelle depressies

Op de oceaan voltrekken zich de komende periode snelle ontwikkelingen. Depressies lossen elkaar in rap tempo af of vormen gezamenlijk een nieuwe. Tenslotte gaat een oude tropische cycloon zich ook nog met de zaak bemoeien. Voordeel is, dat zich dat ver bij ons vandaan afspeelt.

Vrijdagmiddag +36: 

Onze omgeving wordt aan de westzijde omgeven door een occlusie met regen en die in de middag over ons land trekt. De wind komt met 15-20 knopen uit het zuidwesten en ruimt achter het front naar het west-zuidwesten. Nabij IJsland en Groenland liggen twee depressies. Die bij IJsland stuurt een volgende occlusie via Engeland ook naar het oosten en deze passeert vervolgens ons land in afgezwakte vorm in de nacht naar zaterdag. Ten zuiden van die twee trekt een derde laag in rap tempo richting de Britse Eilanden.

Zaterdagmiddag +60: 

Dit laag ligt inmiddels tussen IJsland en Schotland en heeft de andere twee ingevangen. Het koufront van deze depressie trekt over Engeland. De luchtdrukverschillen zijn door deze ontwikkelingen behoorlijk toegenomen met als resultaat een zuid-zuidwestelijke wind met een vlagerige 25-30 knopen, in de avond en nacht verder toenemend.

Zondagmiddag +84: 

De depressie blijft op zijn plek en levert het koufront voor onze deur af met regen. Doordat er in het front een golf is ontstaan, trekt het front langzaam over ons land. Voor het front staat 25-30 knopen wind uit het zuiden. Deze neemt tijdens de passage af en ruimt geleidelijk naar het west-zuidwesten. Op de oceaan verschijnt de oude tropische cycloon Epsilon…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus