🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht voor 2 tot en met 4 oktober

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Rondtrekkende depressie

De overheersing van depressies op het weer zet net name de komende dagen flink door, zodat we met onbestendig weer te maken hebben. Net als het afgelopen weekend is het zaak de ontwikkelingen goed in de gaten te ouden.

Vrijdagmiddag +36: het koufront dat ons op donderdag aan het passeren was, zien we op deze kaart als een warmtefront vanaf de Duitse Bocht richting het noorden van Schotland lopen. Dit ‘omdraaien’ van het front komt omdat er een frontale golf op de oceaan zich heeft ontwikkeld tot een stormdepressie, die boven Bretagne is aangekomen. De stroming is daardoor rond onze omgeving uit het oosten gaan staan met 15-20 knopen. De bij de depressie behorende frontale zone ligt over het noorden van Frankrijk en houdt de neerslag nog buiten de deur.

Zaterdagmiddag +60: de depressie ligt nu nabij Het Kanaal. De frontale zone is daardoor met regen van zuid naar noord over ons land aan het trekken. Noord van het front komt de wind met een vlagerige 20-25 knopen ut het oosten. Achter het front ruimt de wind naar het zuiden met een knoop of 10 tot 15. Op de trog rond de grote rivieren zitten buien die voor uitschieters in de wind zorgen.

Zondagmiddag +84: de depressie is inmiddels bij de Engelse oostkust beland en zorgt voor een harde zuid tot zuidwestelijke wind met 35-40 knopen en uitschieters die daar zo’n 10 knopen boven zitten. In de onstabiele lucht komen buien voor.

Blijf de situatie nauwgezet volgen!!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus