🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht voor 16 tot en met 18 oktober

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Rustig en droog weekendweer

Het afgelopen weekend trok het ene na het andere front over onze omgeving, aangestuurd door lagedrukgebieden. Het werd tijd, maar nu is eindelijk weer eens een hogedrukgebied dat de toon zet. Dat levert helder en ook rustig weer op.

Vrijdagmiddag +36:

De kern van het hoog is onderweg richting IJsland, maar bepaalt ondanks dit wegtrekken bij ons het weerbeeld. Lagedrukgebieden met hun fronten worden op de oceaan geparkeerd. De wind komt met zo’n 10 knopen uit het noorden.

Zaterdagmiddag +60: 

Het hoog is nog verder naar het westen getrokken en ligt op deze kaart ten zuiden van Groenland. Een depressie boven het uiterste noorden van Noorwegen krijgt daardoor de gelegenheid om naar het zuiden te trekken en ligt nu in de Botnische Golf. Dit laag stuurt een koufront over Noorwegen naar het zuiden, maar heeft last van het sterke hoog. Dit alles speelt zich ver bij ons vandaan. De luchtdrukverschillen zijn verder afgenomen, zodat er een noordelijke wind met 5-10 knopen overblijft.

Zondagmiddag +84:

De kern van het hoog trekt nu naar het zuiden, maar levert in Het Kanaal een filiaal af, waardoor er rond onze omgeving niets aan de hand is. Het koufront haalt nog net de Duitse bocht en dat is het dan. De wind is nog verder afgenomen naar een knoop of 5 uit het westen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus