🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig voor 13 tot en met 15 november 2020

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Aan de rand

Het rustige najaarsweer met mist en laaghangende bewolking in de nacht en vroege ochtend hebben we nog steeds te danken aan een stevig hogedrukgebied dat inmiddels met zijn hoofdkern boven Rusland ligt. Door deze positie kunnen fronten met hun lagedrukgebieden vanuit het westen dichterbij komen. Toch houdt het hoog de meeste activiteiten uit de fronten weg. Behalve zondag…

Vrijdagmiddag +36: 

Het front dat ons op donderdagochtend passeerde met regen, ligt inmiddels boven de Oostzee. Aangestuurd door een laag nabij IJsland komt een koufront vanaf de Noordzee op ons af. Het front passeert in de namiddag en avond met wat licht regen. Voor het front komt de wind met 20-25 knopen uit het zuid-zuidwesten, om er achter te ruimen naar het west-zuidwesten met 10-15 knopen.

Zaterdagmiddag +60: 

De hoofdkern van het hoog is nog meer naar het oosten opgeschoven en heeft een filiaal achtergelaten nabij de Balkan. Het koufront is ondertussen Zweden aan het passeren en de staart van dit front is als verpieterend warmtefront met mogelijk wat zeer lichte regen vanuit Frankrijk ons land al bijna uit. De wind komt met 20-25 knopen uit het zuiden. Een volgend frontaal systeem heeft ondertussen de Britse Eilanden bereikt en de bijbehorende neerslagzone komt in de nacht naar zondag steeds dichterbij waarbij de wind al aantrekt naar 25-30 knopen.

Zondagmiddag +84: 

Het eerste front ligt inmiddels in de Duitse Bocht en wordt snel gevolgd door een tweede, die met veel regen vanaf de Noordzee het land op trekt. Voor dit front trekt de zuid-zuidwestelijke wind aan naar een vlagerige 30-35 knopen om in de namiddag te ruimen naar het zuidwesten. Tijdens deze periode trekt de tropische storm Theta zuid van de Azoren richting de Canarische Eilanden. Ook dat kan gebeuren in november.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus