🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 8 tot en met zondag 10 januari 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Geleidelijke verbeteringen

2021 is met naargeestig weer begonnen, waarbij de zon weinig kans heeft gekregen. Oorzaak is een lagedrukgebied met kerntjes boven Polen en het noorden van Duitsland. Die leveren een frontale zone met een mix van buien, regen, motregen en motsneeuw af. Gedurende het weekend wordt de rol van een hogedrukgebied op de oceaan groter en veraangenaamd het weerbeeld.

Vrijdagmiddag +36:

De occlusie, die op donderdagmorgen boven het noordoosten van ons land lag, is langzaam opgeschoven en treffen we nu dwars over ons land met regen aan. Ten zuiden van het front staat een westelijke wind met 5-10 knopen, ten noorden ervan is de richting noordelijk en komen er uit die hoek geleidelijk opklaringen binnen drijven. De kern van het laag ligt boven het noordoosten van Duitsland en vult op. Op de oceaan ligt een omvangrijk hoog met een rug over Schotland richting Noorwegen.

Zaterdagmiddag +60:

De invloed van het hogedrukgebied op ons weer wordt steeds groter. De rugas ligt nu over Engeland richting Denemarken en zorgt bij ons voor een noordelijke wind met 5-10 knopen, waarmee onstabiele polaire lucht wordt aangevoerd. De zon krijgt daarmee eindelijk weer eens kans.


Zondagmiddag +84:

De rugas loopt nu over ons land richting Rusland. Op de Noordzee bevindt zich een warmtefront met bewolking en boven het noorden is er kans op een spatje regen. Daar is de windrichting rond de 1024 hPa-isobaar westelijk met 10-15 knopen. Ten zuiden van ons land ligt ook een 1024 isobaar en daar is de wind oostelijk. Daartussen staat er nauwelijks wind.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus