🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

De herfst staat nog niet aan…

Alles valt of staat met de meeste recente weersinformatie bij het maken van o.a. dit weekendweerbericht. Ik maak altijd gebruik van de kaarten van The MetOffice, maar als die hun producten niet op tijd bijwerken moet je het doen met wat verouderde kaarten. Gelukkig houdt een krachtig hogedrukgebied de boel overeind.

Tijdens het maken van dit bericht werden de kaarten weer ververst!

Vrijdagmiddag +36:

Deze kaart kwam op het laatste moment nog binnen en laat het polaire front zien dat vanaf een lagedrukgebied bij de Noorse kust via Scandinavië over de Britse Eilanden naar een depressie midden op de oceaan loopt. In dit front wordt op de Noordzee een golfje verwacht die de zuidwaartse beweging tegenhoudt. Verder ligt ten zuiden van ons land een groot hogedrukgebied, dat er eveneens voor zorgt dat fronten op afstand blijven. De wind komt uit het zuidwesten met 20-25 knopen.

Zaterdagmiddag +60:

In deze kaart is het Noorse laag inmiddels boven Rusland aanbeland en ligt het koufront net over het noorden van ons land. Daar kan uit dikkere bewolking een spatje regen vallen. Verder vinden we het hoog met zijn kern boven Frankrijk terug. De wind is iets geruimd is nu westelijk met 10-15 knopen.

Zondagmiddag +84:

Het hogedrukgebied bevindt zich nu ten oosten van ons land waardoor de aanvoer van zachte lucht nu zuidelijk is geworden met 10-15 knopen. Het koufront wordt daarmee naar het noorden gedwongen als warmtefront, maar de activiteit wordt er door het hoog helemaal uitgehaald.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus